Kontakt

 

Har du spørgsmål til produkterne eller lignende, er du velkommen til at kontakte os.
Vi anbefaler dig dog først at dykke ned i vores FAQ – det kan være, du er heldig, at dit spørgsmål kan besvaret her.

Ofte stillede spørgsmål

Biosym og Biosyms produkter

Er Biosym et dansk firma?

Ja, Biosym er et dansk firma med hovedkontor i Ikast i Midtjylland, men er opkøbt af det finske firma, OY Verman AB.

Hvor kan jeg købe Biosyms produkter?
Biosyms produkter forhandles hos Matas, Helsam, Helsekostbutikker og på de fleste apoteker. Produkterne forhandles også online.
Hvordan bestemmer Biosym doseringen af vitaminer og mineraler?
Biosyms produkter indeholder ofte doser af flere vitaminer og mineraler, der ligger over Referenceindtag (RI). Doseringerne er baseret på anbefalingerne fra internationale ernæringsforskere, der bestemmer Optimal Daglig Tilførsel (ODT). Vi ønsker at kunne tilbyde vores kunder de mest effektive produkter, og her er det ofte hensigtsmæssigt at skelne til ODT frem for RI. ODT er udviklet af eksperter på basis af kliniske afprøvninger, og mængderne har været anvendt i mange studier i flere år. Biosyms produkter er altså baseret på afprøvede og brugbare værdier.
Kan vegetarer og veganere indtage Biosyms produkter?
Mange af Biosyms produkter er registreret hos enten The Vegetarian Society eller The Vegan Society. Registreringen hos disse organisationer er garanti for 100 % vegetariske/veganske produkter, dvs. at produkterne også kan indtages af vegetarer/veganere. Begge organisationer er beliggende i England.
Indeholder Biosyms produkter gluten og laktose?

Alle Biosyms produkter er fri for gluten og laktose. Gluten GO er dog en undtagelse da produktet kan indeholde spor af soja og hvede.

Miniguide til brug af kosttilskud

Hvornår på dagen skal jeg spise mine kosttilskud?
Biosym anbefaler, at du spiser dine kosttilskud i forbindelse med hovedmåltiderne, da fordøjelsen her er i gang og optageligheden dermed er højst mulig. Hvis du tager flere tabletter/kapsler af samme produkt, er det en fordel at dele dosis op på f.eks. morgen- og aftensmåltidet.
Må jeg åbne kapslen/knuse tabletten?
Ja, man må gerne åbne kapslerne/knuse tabletterne og blande dem op i noget, f.eks. væske eller yoghurt, så længe man bare indtager dem med det samme.
Er der risici forbundet med indtag af vitaminer og mineraler i større doser?
I Danmark og andre lande opererer branchen med sikre minimum og maksimum grænser for doseringen af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i kosttilskud. Der er derfor en meget høj sikkerhed forbundet med at indtage Biosyms vitamin – og mineralpræparater i den anbefalede dosis.

Kvalitet og bæredygtighed i Biosyms olier

Er Biosyms fiskeolie ren?

Biosym var et af de første firmaer, som introducerede fiskeolie på det danske marked i 1980’erne. Vi har derfor meget stor erfaring med kvalitetssikring af fiskeolier, og vores olier har en høj renhedsgrad.

Vi står til enhver tid inde for kvaliteten og renheden af vores produkter og har på den baggrund valgt at indføre kvalitetsmærket Biosym Pure®. Med Biosym Pure® kan brugerne få indblik i oxidationsanalyser af Biosyms marine- og plantebaserede olier, udført af et uafhængigt dansk laboratorium. Klik her og indtast dit Batchnr./L-nr. for at se en analyse af lige præcis det produkt, du står med i hånden.

Vores produkter OmniOmega® EPA-GLA+®, OmniOmega® Krill Olie, OmniVegan Omega-3® og OmniOmega O-3 indgår i Biosym Pure®.

Hvordan ved man, at Biosyms fiskeolie stammer fra bæredygtig fiskeri?
Fiskeolien i EPA-GLA+® er certificeret af den uafhængige miljøorganisation Friends of the Sea, og dermed kan Biosym garantere, at fiskeolien stammer fra bæredygtigt fiskeri.
Stammer krill-olien i OmniKrill fra bæredygtigt fiskeri?
Ja, krill-olien er certificeret af den uafhængige miljøorganisation Friends of the Sea og er derfor garanteret bæredygtig.

Desuden overvåges fangsten af antarktiske krill af den internationale organisation The Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). Det sikrer, at der opretholdes en bæredygtig krill-bestand.

Kroppens udnyttelse af næringsstoffer

Hvad betyder biotilgængelighed?
Biotilgængelighed handler om optagelighed og tilgængelighed i kroppen. Når man indtager f.eks. et vitaminprodukt, skal vitaminet optages fra tarmen og ind i resten af kroppen, hvor vitaminet skal være i en form, som er tilgængelig og brugbar for kroppen.
Hvad er fosfolipider?
Fosfolipider er fedtstoffer som typisk findes i kroppens cellemembraner. Biosym anvender fosfolipider i en række produkter, fordi fosfolipider bidrager til en effektiv udnyttelse af de aktive næringsstoffer, ligesom de er vand– og fedtopløselige og derfor ikke ophober sig i kroppen.
Hvorfor anvender Biosym aktiverede B-vitaminer?
Biosym anvender aktiverede B-vitaminer for at sikre en effektiv udnyttelse af disse i kroppen.

De aktiverede vitaminer kræver ikke omdannelse i kroppen for at blive optaget, som det er tilfældet med mere almindeligt anvendte former. Derfor er de i udgangspunktet mere effektive.

Er der forskel på optageligheden af forskellige mineral-præparater?
Optageligheden af forskellige typer mineraler kan variere afhængigt af, hvilke stoffer de er bundet til.

Et mineral eller sporstof, som vi kender det i kosttilskud, består af to dele:

1) Et grundstof. Dette er den aktive del, som optages fra tarmen og transporteres ind i væv og celler, hvor det indgår som byggeelement i kroppens struktur, f.eks. Calcium i knoglerne, eller aktiverer biokemiske processer, f.eks. Zink, Kobber og Mangan som bestanddele af enzymer og antioxidanter.

2) En såkaldt ligand (af ligare: binde sammen), som grundstoffet er bundet til. Det kan være en ion (et andet grundstof), et molekyle eller en gruppe af stoffer.

Grundstoffet er som sagt den aktive del af mineralet, men liganden er afgørende for biotilgængeligheden, dvs. hvor stor en del af det indtagne mineral kroppen kan optage og udnytte. Jo stærkere binding mellem grundstof og ligand, jo større biotilgængelighed. Som hovedregel skaber simple ligander (uorganiske mineraler) svage bindinger. Det gælder f.eks. oxider (ilt-ligand), klorider (klor-ligand), sulfater (svovl-ligand) og carbonater (kulstof-ligand).

De organiske ligander binder grundstoffet langt stærkere, og som hovedregel vil øget kompleksitet bevirke stærkere binding. Eksempler herpå er gluconater, lactater og bisglycinater, som optages bedre end de uorganiske mineraler.

Betegnelser på etiketter

Hvad er RI?
RI står for Referenceindtag. RI står angivet på Biosyms produkter.

Formålet med referenceindtag er at gøre det lettere at sammenligne indholdet af vitaminer og mineraler i forskellige produkter. Det er f.eks. let at forholde sig til, at et produkt, der indeholder 25 % af referenceindtaget for vitamin C, indeholder mere vitamin C end et produkt, der indeholder 15 % af referenceindtaget for samme vitamin.

Referenceindtag er ikke den mængde vitaminer og mineraler, som anbefales om dagen.

Værdierne for referenceindtag er fastsat ud fra et slags gennemsnit af det behov for vitaminer og mineraler, som voksne personer har. Det gennemsnitlige behov dækker dog over store forskelle, idet behovet er meget forskelligt hos f.eks. mænd og kvinder og hos unge og ældre. Derfor kan man ikke sige, at værdierne er et udtryk for den mængde vitaminer eller mineraler, som anbefales om dagen. Selvom flere af Biosyms produkter overskrider RI, er der ingen risici forbundet med at indtage den daglige mængde, som er anbefalet for hvert enkelt produkt.

Hvad betyder enheden µg ?
µg betyder mikrogram og kan også angives mcg. Et mikrogram er en 1000-del af et milligram, som igen er en 1000-del af et gram.
Hvad er ODA?
ODA er en gennemsnitlig standard for, hvilke doseringer af næringsstoffer personer bør indtage for at overkomme de fysiske udfordringer, en moderne tilværelse byder på. ODA er ligesom RI ikke et udtryk for individuelle behov men kan ses som en generel retningslinje. Selvom ODA ofte overstiger RI er der ingen risici men tværtimod ofte sundhedsmæssige fordele forbundet med at indtage næringsstoffer efter denne standard.

Fandt du ikke svaret på dit spørgsmål?

 

Du kan benytte kontaktformular herunder eller skrive til os på info@biosym.dk og få svar på dine spørgsmål. Du er også velkommen til at henvende dig direkte til én af vores dygtige medarbejder, hvis kontaktinformationer findes længere nede på siden.

Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer, men der kan dog gå op til 48 timer (2 arbejdsdage).

Personerne bag Biosym

 

Biosym er skabt af en tæt knyttet gruppe specialister, som alle spiller ind med deres unikke kompetencer, og derved spiller både Biosym og hinanden gode. Alle 18 medarbejdere er lokaliseret i Ikast, og vi arbejder til dagligt tæt sammen med Verman, som ejer virksomheden.

Ledelse

 

Sanne Biisgaard

Sanne Biisgaard

Country Manager & Commercial Director

Larisa Fajkovic

Larisa Fajkovic

Regnskabschef

Kvalitet & produktudvikling

 

Katrine Edlund

Katrine Edlund

Kvalitetssikring & udvikling

Claus Lassen

Claus Lassen

Kvalitetssikring & udvikling

Martin Groth

Martin Groth

Produktudvikler

Marketing & eksport

 

Thomas Kafton

Thomas Kafton

Marketingchef

Nanna Lüttermann Overgaard

Nanna Lüttermann Overgaard

Marketing & SoMe koordinator

Ileana Zmijski

Ileana Zmijski

Marketingkoordinator Eksport

Salg &
produktspecialister

 

Maiken Hansen

Maiken Hansen

Salgschef/KAM (barsel)

Charlotte Knudsen

Charlotte Knudsen

Salgschef/KAM (barselsvikar)

Tine Ryth

Tine Ryth

Produktspecialist

Camilla Skovgaard Pedersen

Camilla Skovgaard Pedersen

Salgskonsulent

Charlotte Knudsen

Charlotte Knudsen

Salgschef/KAM (barselsvikar)

Louise Rysager

Louise Rysager

Produktspecialist

Christina Munk Bunde

Christina Munk Bunde

Salgskonsulent

Charlotte Juul

Charlotte Juul

Salgskonsulent

Lager & pakkeri

 

Daniel Castillo Nielsen

Daniel Castillo Nielsen

Packing specialist/responsible

Dorrit Hansen

Dorrit Hansen

Lagermedarbejder

Karin Kristiansen

Karin Kristiansen

Produktionsmedarbejder

Whistleblowerordning

Biosyms ejer, Verman, har etableret en whistleblower-kanal, hvorigennem enhver, såsom en Biosym-medarbejder eller en samarbejdspartner, kan indsende en meddelelse, hvis de har mistanke om eller bemærker, at vores handlinger har overtrådt vores etiske retningslinjer. Ved hjælp af whistleblowerordningen fremmer vi gennemsigtighed og åbenhed i vores organisation.

Vores whistleblowerordning administreres af en ekstern tjenesteudbyder. Du kan indsende din indberetning enten under dit eget navn eller anonymt. Alle indberetninger behandles fortroligt. Dit navn vil ikke blive offentliggjort, og du vil ikke blive straffet for at rapportere uredelighed.

Whistleblowerordningen er kun beregnet til at overvåge overholdelse af vores etiske retningslinjer og til at imødegå uredelig adfærd. Kundefeedback, klager og udviklingsanmodninger skal rettes til de relevante ansvarlige personer.

Gå til whistleblower-kanalen her.

Databeskyttelsespolitik – whistleblowing-kanal

 

Verman Group-virksomheder (“Verman”), herunder også Biosym A/S, er forpligtet til at behandle personoplysninger på en pålidelig, sikker og gennemsigtig måde. Denne databeskyttelsespolitik beskriver, hvordan Verman behandler personoplysninger i forbindelse med behandlingen af ​​meddelelser modtaget gennem koncernens whistleblowing-kanal, samt i forbindelse med de undersøgelser og procedurer, der er iværksat fra disse.